Elk denkbaar elektrisch apparaat besturen met je iPhone dankzij de WeMo Switch

Zou het niet handig zijn dat je elk elektrisch apparaat in je huis van afstand kunt bedienen met je smartphone? Dat kan met de WeMo Switch, die vandaag werd gedemonstreerd op de IFA in Berlijn. Of het nu gaat om een lamp, koffie apparaat of ventilator: Je zet het apparaat simpel aan en uit met je iPhone of Android toestel.

De WeMo Switch maakt verbinding met je Wifi netwerk in huis. In de bijbehorende app kun je het apparaat niet alleen aan of uit zetten, maar ook intimen op een later moment. Handig als je bijvoorbeeld om 8.00 ’s ochtends je koffie apparaat vast aan wilt zetten. Je bestuurt de aangesloten apparaten vanaf afstand, dus ook als je niet thuis bent.

Uiteraard kun je zoveel stekkers kopen als je maar wilt, voor elk elektrisch apparaat dat je maar via de app wil bedienen. In de apps zie je alle apparaten die zijn aangesloten op een rijtje, en als je ze aantapt zie je ook nog eens precies hoe lang dat apparaat al aanstaat, hoeveel energie het in die tijd heeft verbruikt en wat dat jou gekost heeft!

De WeMo switch is dit najaar verkrijgbaar in Nederland, onder andere bij de Apple store.