Eerste Google Tango-telefoon op de markt verschenen

Lenovo Phab 2 Pro met Tango

De allereerste telefoon met daarop Google’s Project Tango is beschikbaar geworden, zo maakt de internetgigant bekend via een blogpost. De telefoon, genaamd de Lenovo Phab 2 Pro, heeft 3D-sensoren waarmee beweging kan worden gevolgd, diepte kan worden gemeten en is er een mogelijkheid om gebieden op te meten. Naast de telefoon zijn er ook 35 apps gelanceerd die gebruikmaken van de mogelijkheden van Tango.

De Phab 2 Pro, die al in juni werd aangekondigd, heeft een 6.4-inch QHD-scherm, drie camera’s aan de achterkant. Een daarvan is de algemene camera, met een kwaliteit van 16 megapixels. Ook er een fish-eye camera in, die de bewegingen volgt. Aan de achterkant van het toestel zit verder een vingerafdrukscanner en een dieptesensor. Aan de voorkant zit nog een 8 megapixel camera. De telefoon heft 64GB aan opslag en draait op Android 6.0.

Meest interessant zijn natuurlijk de Tango-features. Hiermee wordt augmented reality gecombineerd met de telefoon, zonder dat je een headset nodig hebt. Alle apps zijn te installeren via de Tango-app of Google Play. Veel van de apps zijn games, maar geven wel een idee van wat de telefoon zou kunnen doen. Interessant is de mogelijkheid om bijvoorbeeld je toekomstige meubilair te visualiseren in de app, maar je kunt ook achter zombies aanrennen in Crayola Color Blaster en ze met verf bekogelen.

Natuurlijk blijft het voor Google niet bij een Tango-telefoon. De bedoeling is dat er meer van dit soort toestellen komen aan het begin van 2017.