Eerste racedag World Solar Challenge eindigt met oranje podium

Solar-Team-Twente-World-Solar-Challenge

De World Solar Challenge is weer begonnen en de Nederlandse teams doen het nu al meer dan goed. Tot nu toe is er slechts één dag geracet, maar daarbij werd wel direct voor een oranje podium gezorgd. Solar Team Twente staat bovenaan de ranglijst, schrijft Tweakers.

Solar Team Twente heeft naar eigen zeggen een aantal inhaalacties gehad op de eerste dag en is daarmee dus bovenaan het klassement beland. Het Vattenfall Solar Team van de TU Delft neemt de tweede plek in, gevolgd door Top Dutch Solar Racing uit Groningen.

https://mobile.twitter.com/solarteamtwente/status/1183306693435940865

Bij de World Solar Challenge racen auto’s die alleen maar op zonne-energie draaien. Het evenement duurt twee weken, waarbij in totaal 3.000 kilometer gereden wordt. De oranje teams behaalde hun winst in de Challenger-klasse. In die klasse is het belangrijk dat de auto’s zo snel mogelijk rijden.

“Met 15 deelnemende landen in onze klasse zie je naast onderlinge competitie, ook veel strijdlust richting de Nederlandse teams. Ik begrijp dat wel”, vertelt teamcaptain Maud Diepeveen van het Vattenfall Solar Team in een verklaring. “De komende dagen gaan we alles op alles zetten om de koppositie over te nemen. Als Vattenfall Solar Team zijn we daar helemaal klaar voor!”

Uitdagingen

De wedstrijd is tot nu toe niet zonder uitdagingen verlopen. Solar Team Twente had eerder deze maand nog te maken met een beschadiging aan een deel van het zonnepaneel. De schade bleek uiteindelijk mee te vallen, en nu blijkt dus dat het geen grote gevolgen had. Het team staat nu immers bovenaan.

Solar Team Eindhoven had in de Cruiser-klasse met wat uitdagingen te maken. Bij deze race rijden de zonneauto’s aan het begin nog met het gewone verkeer mee, en de Stella van het Eindhovense team kwam voor een rood stoplicht te staan. Dat stoplicht stond op een steile heuvel, waardoor het team bang was er niet op te komen. Drie passagiers stapte uit, en de chauffeur kwam in zijn eentje de heuvel wel op.