Eerste schop in de grond voor megafabriek Faraday Future

Faraday Future, de mysterieuze autofabrikant die de strijd moet aangaan met onder andere Tesla, heeft gisteren de eerste symbolische schop in de grond gezet voor de bouw van de megafabriek. Dat gebeurde in de staat Nevada, vlak bij de stad Las Vegas. De bouw van de fabriek gaat 1 miljard dollar kosten.

Het bedrijf belooft zowel wat betreft design als productie een futuristische fabriek neer te zetten. Zo zal er in het ontwerp veel gebruik worden gemaakt van glas en wil het duurzame energie opwekken om de milieubelasting te compenseren. Faraday Future werkt toe naar de productie van zijn eerste volledig elektrische auto. De fabriek in Nevada zal gebruikt worden om deze auto’s te fabriceren. Binnen zal de laatste hand worden gelegd aan de auto’s, zoals het toevoegen van het buitenwerk en de accu’s en het aanbrengen van de verflaag.

De fabriek van Faraday Future maakt in zijn ontwerp gebruik van veel glas.

Faraday Future heeft momenteel zelf ruim 700 werknemers in dienst. Het maar verwacht dat de fabriek de komende tijd flink veel banen zal opleveren. Volgens het bedrijf kunnen de komende tien jaar 4500 mensen die geschoold zijn in onder andere productie, techniek, communicatie en administratie aan de slag dankzij dit project.

Tijdens de CES van dit jaar onthulde het bedrijf zijn eerste conceptauto: de FFZERO01. Naast het bouwen van elektrische auto’s werkt Faraday Future ook aan zelfrijdende technologie en een systeem wat het bedrijf ‘in-vehicle content’ noemt. Wat dat precies inhoudt, blijft vooralsnog even mysterieus als de rest.