Eerste voetbal-e-interland ooit gespeeld gewonnen door Nederland

FIFA 18 Ronaldo EA

Gisteravond waren niet alleen de gemeenteraadsverkiezingen, maar vond ook de allereerste voetbal-e-interland ooit plaats. Dat is direct een feestje, want Nederland won in de wedstrijd van Engeland. Dat meldt Sportnieuws.nl.

Tijdens de wedstrijd werd het voetbalspel FIFA 18 gespeeld. In totaal speelden de twee e-sporters twee helfden van zes minuten. Het is de eerste e-interland omdat beide voetbalbonden een e-sporter hadden afgevaardigd.

De Nederlandse e-sporter Ali Riza Aygün won met 2-1 van zijn Engelse concurrent Shaun Springette. Aygün speelt normaal gesproken voor PSV en stond deze winter bovenaan in de e-divisie. Daarom koos voetbalbond KNVB voor hem.

Gelijke sterkte

Tijdens de wedstrijd werd er gespeeld met de selectie die de bondscoaches zelf ook tot hun beschikking hebben in de interland van vrijdagavond.

De selectie van Engeland heeft normaal gesproken echter een hogere rating dan het Nederlands Elftal. Daarom besloten beide bonden om de spelers op gelijke sterkte te zetten. De vaardigheden van de e-sporters moesten daardoor de doorslag geven in de wedstrijd.

Of er in de toekomst interlandtoernooien als EK’s en WK’s komen – wat je in het analoge voetbal veel ziet – is nog onbekend.