Eerste volledig elektrische Porsche verschijnt in 2019 op de markt

De eerste volledig elektrische Porsche zal in 2019 op de markt verschijnen, zo maakte de autofabrikant bekend op de Internationale Automobilausstellung (IAA) in Frankfurt. Met een verwacht prijskaartje van rond de 85.000 dollar kan hij in de Verenigde Staten direct de concurrentie aan met Tesla.

De allereerste beelden van de Mission E zagen we ook in Frankfurt in 2015, toen nog volledig bestaande uit pixels. Begin dit jaar zagen we echter de eerste echte versie van de Mission E en nu is daar de officiële aankondiging van de volledig elektrische sportauto.

Snellader

En als we zeggen sportauto, dan bedoelen we ook sportauto. Met een 440kW motor, die zo’n 600 pk kan leveren, is de Porsche Mission E net zo snel als de krachtigste Model S van Tesla. Met een prijs van 85.000 dollar zou de Porsche echter wel bijna 10.000 dollar goedkoper worden dan die Tesla. Niet voor niets kopte we in 2015 al dat de Porsche “Elon Musk zou laten zweten“.

Ook qua bereik is de Porsche direct concurrerend: de Mission E zou zo’n 500 kilometer kunnen rijden op een volle batterij. Daar wordt overigens niet bij vermeld in hoeverre een beetje sportief rijden op dat getal van invloed is. Ook dat hoeft overigens geen probleem te zijn, want dankzij een snelladende techniek zou de auto binnen 15 minuten weer genoeg prut moeten hebben om 400 kilometer vooruit te kunnen.

Wanneer de Porsche Mission E in Nederland verschijnt is nog onbekend.