Eeuwenoude medische literatuur wordt komend jaar gedigitaliseerd

Nog dit jaar zullen meer dan 15 miljoen eeuwenoude pagina’s vol medische wetenschap gedigitaliseerd worden en gratis online beschikbaar worden gesteld. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen 9 Britse universiteiten en de Wellcome Library.

De nieuwe, gedigitaliseerde collectie, zal de naam ‘U.K. Medical Heritage Library‘ krijgen en worden opgenomen in het Internet Archive. Op dit platform zijn al gratis digitale versies te vinden van diverse boeken die tussen 1800 en 1900 werden gedrukt.

By working closely with the partner institutions to build the U.K. Medical Heritage Library, we are converting books into searchable data so that users can explore every aspect of 19th-century medicine and develop new insights into this period of unprecedented medical discovery

De samenwerking tussen de universiteiten en de Wellcome Library is de volgende in een serie van berichten rond het digitaliseren van boeken.

Eind vorig jaar maakte de Noorse regering al bekend alle gepubliceerde boeken in het land te gaan digitaliseren, terwijl dit voorjaar het Vaticaan is gestart met het scannen van maar liefst veertig miljoen pagina’s uit hun indrukwekkende bibliotheek.

Naast medische literatuur zal het team van het Internet Archive de komende twee jaar ook meer dan 1400 19e eeuwse kookboeken scannen en de recepten online beschikbaar stellen. Mocht je interesse hebben, check dan zeker het reeds aanwezige materiaal op het Internet Archive.

foto via Wikipedia