NomadPlus maakt van iPhone-oplader een draagbare batterij

De levensduur van een gemiddelde batterij is misschien wel ‘first world problem’ nummer één. Ben je gedurende de dag regelmatig op zoek naar een stopcontact voor je iPhone, dan is de NomadPlus misschien wel een compacte redder in nood.

Het ontwerp van de NomadPlus is op zijn minst slim te noemen. In plaats van een enorme externe batterij of een accu-in-een-case, is de NomadPlus een kleine toevoeging van je iPhone-lader. Klik je bestaande oplader in de batterij en hij wordt direct opgeladen via de bestaande lader.

nomadplus_2

De compacte NomadPlus is dan ook geen krachtpatser. Met een vermogen van ongeveer 1.500 mAh kun je een volledig lege iPhone 5S opladen tot ongeveer 70%. Da’s geen volledige lading, maar natuurlijk een prima back-up in tijden van nood.

Een ander nadeel is de beperkte output tot 5 volt. Dat betekent dat de NomadPlus vrij snel je iPhone oplaadt, maar je iPad opladen flink wat langer zal duren.

Met een prijskaartje van $40 is de NomadPlus ook niet bepaald de goedkoopste. Op dit moment is bestellen alleen nog mogelijk in de Verenigde Staten, maar Europa zou snel moeten volgen. Wellicht dat dan die prijs ook wat is gezakt.