‘Eigenaar TikTok werkt aan eigen muziekstreamingdienst’

TikTok

TikTok neemt de wereld over, maar het bedrijf achter de app zit ook niet stil. ByteDance zou namelijk werken aan een eigen streamingdienst om te concurreren met Spotify en Apple. Dat stellen ingewijden tegenover The Financial Times.

Volgens die ingewijden is ByteDance in gesprek met de grootste platenmaatschappijen ter wereld: Universal Music, Sony Music en Warner Music. Het bedrijf hoopt deals te sluiten waardoor muziek van de platenmaatschappijen op de streamingdienst afgespeeld kan worden.

De streamingapps, die vooralsnog geen naam heeft, bevat naast muziek ook een bibliotheek met korte videoclips waar je door kunt zoeken. De clips kun je ook weer naar vrienden sturen.

ByteDance lijkt bovendien haast te hebben. De streamingdienst wordt mogelijk volgende maand al gelanceerd. In eerste instantie komt de dienst dan naar opkomende markten, zoals India, Indonesië en Brazilië. Pas later wordt de streamingdienst in de VS en andere landen gelanceerd. Wat de dienst gaat kosten, is nog onbekend.

Argwaan van de VS

ByteDance staat met name bekend om TikTok, een immens populaire app waarmee je korte video’s op muziek kunt maken en delen. Die app is echter gratis te gebruiken en er wordt nog geen geld aan verdiend door de muziekindustrie. Een streamingdienst kan daar verandering in brengen.

Eigenaar ByteDance is echter niet onomstreden. De VS maken zich namelijk zorgen om ByteDance. Het land is bang dat apps als TikTok de gegevens van Amerikaanse gebruikers terug kunnen sturen naar China, waar ze mogelijk door de Chinese overheid gebruikt worden.

Foto: Shutterstock.com