Nieuw Apple-event richt zich alleen op games en apps

Apple

Apple heeft traditioneel gezien twee grote evenementen per jaar. Eentje draait om software en eentje draait om hardware. Maar nu breekt het bedrijf met traditie, door een nieuw evenement aan te kondigen, schrijft CNBC.

Apple heeft geheel onverwacht uitnodigingen verstuurd voor een persevenement op 2 december in New York. Op de uitnodiging staan slechts twee zinnen, die iets meer informatie geven over de inhoud van de avond. Allereerst zegt Apple dat het evenement draait om “het eren van onze favoriete apps en games van 2019”. Daarnaast is er een tagline: “Loved by millions. Created by the best.”

Wat gaat Apple doen?

CNBC benadrukt dat er geen nieuwe producten van Apple verwacht worden. Het bedrijf gaat waarschijnlijk dus niet opeens nog een iPhone, iPad of nieuwe dienst aankondigen. De Apple Arcade is er ook pas net, dus de kans is klein dat daar nu al een significante update voor is.

Maar wat wel kan, is dat Apple een prijsceremonie gaat houden voor apps en games. Het bedrijf maakt al langer bekend wat de meest gedownloade games en apps van het jaar zijn, en mogelijk wil het de makers daarvan nu nog meer in het zonnetje zetten.

Echte details zijn er in ieder geval nog niet, dus het is nog een beetje een verrassing hoe het evenement er precies uit gaat zien. Wel weten we dat het event om 10 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) pas begint.

Foto: Shutterstock.com