Eindelijk extra opslag voor je iPhone of iPad met de iStick

Hoewel we ontzettend blij zijn met onze telefoons is er één probleem waar bijna alle gebruikers weleens tegen aanlopen; de beperkte opslagruimte. Natuuurlijk kun je bestanden in de cloud opslaan maar – laten we eerlijk zijn – de cloud kan verdwijnen of gehackt worden. Veel mensen vinden het daarom niet fijn om hun vakantiefoto’s aan de cloud toe te vertrouwen; de iStick lost dit probleem voor je op.

De iStick is een USB-stick met geïntegreerde Apple-connector die zowel aan je computer als iPhone of iPad verbonden kan worden. Hoewel er meerdere apparaten zijn met deze functie – denk bijvoorbeeld aan de Mophi iPhone-case die werkt als extra batterij én als extra opslag – is het verschil dat je met de iStick bestanden op het ene apparaat kan zetten en naadloos kunt kopiëren naar een ander apparaat.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is het apparaatje aan je telefoon te verbinden en de bijbehorende applicatie te openen. Zo kun je foto’s bekijken, films spelen, muziek streamen en documenten openen zonder daarvoor iets te hoeven downloaden (tenzij je dat graag wilt). Je kunt de iStick ook gebruiken om een reserveekopie van je contacten, foto’s en video’s te maken wanneer het apparaatje verbonden is.

Alles is dus volledig offline beschikbaar; ontzettend handig als je lang in het vliegtuig moet zitten of met de metro – ondergronds – naar je werk gaat. Verder heeft de applicatie een videodecoder die verschillende niet-iOS formaten ondersteunt; als je dus een videobestand wilt afspelen dat geen standaardformaat heeft, dan is de kans groot dat je het alsnog kunt afspelen.

De iStick is beschikbaar met 8, 16, 32, 64 of 128GB. De prijs varieert van 129 dollar voor de 8GB-variant tot 399 dollar voor de 128GB-variant. Het apparaatje is dus niet echt goedkoop; als je echt geïnteresseerd bent en je wilt niet zoveel geld uitgeven dan kun je nu de Kickstarter-campagne ondersteunen en krijg je het apparaatje voor de helft van de prijs. De campagne heeft al meer dan zevenhonderd procent van het benodigde doel opgehaald dus het project gaat in elk geval uitgevoerd worden. De eerste verzendingen worden in augustus verwacht.

iStick-USB-flash-drive-for-lighting-connector