Eindelijk is Flipboard ook als website te gebruiken

We hebben er een paar jaar op moeten wachten maar eindelijk is Flipboard, de mooie magazine app voor iOS en Android, ook beschikbaar als website. Nu kun je dus ook op je laptop op desktop door je favoriete nieuwssites bladeren en zelf magazines samen stellen.

Op dit moment maken zo’n 50 miljoen maandelijkse smartphone users gebruik van Flipboard op hun mobiele devices. De nieuwe Flipboard website oogt schitterend, en is uiteraard volledig responsive. Natuurlijk is het nog wel even de vraag of de dienst op web net zo succesvol kan worden als in zijn apps.

Flipboard CEO Mike McCue zegt in een gesprek met The Verge dat het lanceren van een website een ‘retro’ move is. Toen het bedrijf vijf jaar geleden begon wilde het aanvankelijk een website bouwen om ‘overzicht te bieden in een tijdperk van information overload’. Maar de gangbare browsers boden op dat moment nog niet de mogelijkheden die McCue en zijn partners voor ogen hadden. En toen was daar ineens de iPad.

Zo werd Flipboard één van de eerste indrukwekkende apps voor het compleet nieuwe Apple device. Het ‘persoonlijke magazine’ sprak veel mensen aan vanwege zijn mooie design dat grote gelijkenis toonde met die van een fysiek magazine. Het duurde volgens de makers even voordat die zelfde kwaliteit ook naar het web kon worden doorvertaald.

Op The Verge kun je het complete interview lezen met Mike McCue, over de totstandkoming van Flipboard for Web. Bekijk de site zelf op Flipboard.com.