EK droneracen wordt gehouden in Utrecht

We weten al dat het wereldkampioenschap dronevliegen in Dubai werd gehouden eerder dit jaar, maar hoe zit het eigenlijk met het Europese toernooi? Dat wordt in onze eigen, Utrechtse jaarbeurs georganiseerd. Tijdens het techfestival Campus Party wordt daar namelijk een Europees kampioenschap ‘Indoor Drone Racing’ georganiseerd, aldus DUIC.

Een week lang zullen drones in mei rondracen door de hallen van de jaarbeurs, waar steeds vier piloten het in een ronde tegen elkaar opnemen. De beste racers zijn voor de finale op zaterdag en zondag 28 en 29 mei uitgenodigd. De winnaar van deze race mag zich achteraf de Europees kampioen noemen. Het lijkt allemaal voor de eer te zijn: over een mogelijke prijzenpot is namelijk nog niks gezegd.

We lijken drones hier in Nederland best serieus te nemen. Tijdens het WK in Dubai deden we bijvoorbeeld ook mee aan de finale – al wisten we uiteindelijk niet de hoofdprijs binnen te slepen.

Het EK zal hoe dan ook aardig wat toeschouwers kunnen trekken. Alle bezoekers van Campus Party zijn namelijk vrij om te komen kijken. Al vermoeden we dat je wel van de drones af moet blijven.