Elon Musk overweegt om een elektrisch vliegtuig te maken

Tesla-baas Elon Musk werkt al aan elektrische auto’s en denkt mee over de Hyperloop, maar kennelijk is dat nog niet genoeg. De techtopman wil op termijn namelijk ook een elektrisch vliegtuig de lucht in sturen, waardoor vliegen een stuk groener wordt. Dat vertelde Musk tijdens een presentatie op de Hyperloop-competitie.

Musk had het volgende te melden:

Ik denk na over een elektrische jet die verticaal kan opstijgen of landen. Wellicht heb ik iets waardoor dit goed mogelijk zal zijn. Ik ben daarom wat geneigd om hier iets mee te doen.

Het klinkt allemaal nog vrij theoretisch, maar leer ons Musk kennen: de Hyperloop was ooit ook slechts een idee van hem, dat inmiddels verdraaid realistische vormen begint aan te nemen. Het zou ons dus niks verbazen als Tesla op termijn ook het vliegtuig elektrisch zal maken. Daarnaast heeft de topman al aardig wat ervaring in dit veld, omdat Tesla al meerdere elektrische auto’s verkoopt.

Wellicht dat de vliegtuigplannen goed kunnen aansluiten op Musk’s initiatieven bij SpaceX, waar hij werkt aan een raket die ook weer kan landen. Op het moment gebruikt deze raket nog fossiele brandstoffen.