Chevrolet presenteert elektrische uitvoering van iconische Camaro

De Amerikaanse autofabrikant Chevrolet heeft een elektrische uitvoering van hun iconische Camaro gepresenteerd. De zogenaamde eCOPO Camaro is aangepaste versie van de eerder gepresenteerde COPO Camaro, een uitvoering van de auto gemaakt voor dragraces.

Dat de eCOPO Camaro is gebouwd om te racen is terug te zien in de prestaties. De volledig elektrische motor levert een vermogen van meer dan 700 PK waarmee de auto volgens de fabrikant de afstand van een dragstrip (1/4 mijl of 402 meter) in minder dan 10 seconden kan afleggen.

Verwacht overigens ook geen overdadige luxe en zitcomfort in elektrische Chevrolet Camaro: op de achterbank en in de kofferbak zijn de batterijen voor de auto weggewerkt. Ook geen half werk daar trouwens, de eCOPO Camaro beschikt over een 800 volt batterijpakket, twee keer het voltage van bijvoorbeeld de Chevy Bolt of de elektrische auto’s van Tesla.

De batterij bestaat uit vier modules van 200 volt die individueel razendsnel kunnen worden opgeladen. Handig, want de tijd tussen de verschillende races bij een dragwedstrijd is beperkt.

We hoeven overigens niet te verwachten dat we de Chevrolet eCOPO Camaro binnenkort op de openbare wegen zien verschijnen. Het team van Chevrolet werkt nu allereerst nog op de testbaan samen met ondermeer Hancock en Lane Racing en zal dan de auto vooral voor race-doeleinden gaan inzetten.

De verwachting is echter wel dat de diverse ontdekkingen uit het project gedeeld zullen gaan worden met de ontwerpers van de consumentenauto’s van Chevrolet.