Is dit de toekomst van de elektrische fiets? VanMoof showt nieuwe modellen

VanMoof

Ze zijn inmiddels niet meer uit het straatbeeld te denken: elektrische fietsen. Waar deze fietsen eerst vooral gezien werden voor oudere mensen die wat hulp nodig hadden bij het trappen, zijn het nu ook vooral jongeren die we hierop zien wegrijden. Loop maar eens de straat op in een drukke stad en overal om je heen zie je ze gaan. Met name VanMoof is ontzettend populair.

Niet gek ook, want het is een merk dat graag opvalt. En dat doen ze ook zeker, met de nieuwe modellen S5 en A5.

Nieuwe VanMoof modellen

De nieuwe modellen van VanMoof worden door het bedrijf zelf de ‘next generation elektrische fiets’ genoemd. Ze zijn dan ook voorzien van een ultrastille motor, lange-afstandsaccu, krachtige boost en de laatste antidiefstaltechnologie. En dat laatste is handig, want dieven doen nog altijd hun best om de VanMoof fietsen van de straat te plukken.

S5 en A5

Deze twee modellen zijn de opvolgers van de 3-serie. Het frame van de S5 is hoger en dat zorgt voor een hogere rijpositie, wat de fiets comfortabeler maakt. Dat maakt het A5-model een fiets met de lagere instap, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijker van je fiets op- en afstapt. Ben je een nieuwkomer wat betreft elektrische fietsen? Dan is dit model ideaal voor jou. Overigens is het bij dit laatste model ook mogelijk om meer bagage op de fiets te plaatsen. Hiermee wil VanMoof zorgen dat je eerder de fiets dan de auto pakt, dit maakt de fiets namelijk een prima alternatief voor een stadsauto.

Antidiefstal-technologie

Deze nieuwe modellen hebben een verbeterde antidiefstal-technologie. Door middel van een in-wheel Kick Lock, een grotere pin en een nieuwe automatische terugtrekfunctie, moet het voor fietsdieven lastiger worden om deze fiets te jatten. De fiets beveiligt zichzelf met een tik en ontgrendelt automatisch als de rider weer in de buurt komt.

Tot slot is ook de motor van dit nieuwe model verbeterd. De S5 en A5 modellen maken gebruik van een Gen 5 Motor. Dat betekent dat je ook lange-afstanden kunt fietsen en het geeft de fiets een krachtige boost. Met een volle batterij zou je zo’n 55 kilometer kunnen afleggen op de powermode. Fiets je liever op de laagste stand, dan zou je maar liefst de 140 kilometer kunnen aantikken.

Zie jij jezelf al fietsen op dit nieuwe model? Ze worden in juli uitgeleverd en je moet er wel diep voor in de buidel tasten: het geheel kost 2498 euro.

Beeld: VanMoof