Elektronica binnenkort tijdens de hele vlucht toegestaan

Dit heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit de FAA bekend gemaakt. Tot nu toe is het gebruik van elektronica alleen toegestaan vanaf 10.000 voet, maar nog voor het einde van het jaar mag je je e-reader, smartphone en laptop gewoon tijdens de gehele vlucht gebruiken.

De enige voorwaarde is dat je smartphone in de vliegtuigstand staat tijdens de hele vlucht. Alle andere elektronica kan gewoon gebruikt worden. Je kunt dus gewoon een boek lezen op je e-reader of een video kijken op je smartphone of tablet tijdens het opstijgen en landen. Het voeren van gesprekken blijft verboden, of dit plaatsvindt via WiFi plaatsvind of niet maakt niet uit.

Uit onderzoek van de FAA is namelijk gebleken dat elektronica geen gevaren oplevert tijdens het landen en opstijgen. De FAA zegt dat iedere luchtvaartmaatschappij zelf moet bepalen of ze elektronica toestaan of niet. Er kunnen hier dan ook verschillen in ontstaan. De FAA verwacht echter dat alle maatschappijen binnenkort zo snel mogelijk elektronica van gate tot gate toestaan.

Het is niet duidelijk of elektronica voortaan toegestaan is tijdens alle vluchten, of alleen tijdens het landen en opstijgen van vliegtuigen in de Verenigde Staten.