Elgato Avea lampen zijn een goedkoper alternatief voor Philips Hue

Smart Home bedrijf Elgato lanceerde onlangs twee nieuwe producten, waaronder een set slimme LED gloeilampen. Met de Avea lampen ($50 per stuk) kun je je de verlichting in je hele huis bedienen via een app. Zo kun je net als bij Philips Hue je hele huis in verschillende kleurenthema’s afstellen, afgestemd op de mood die je op dat moment in je huiskamer wilt hebben. De Elgato Avea lampen zullen samen gaan werken met Apple’s HomeKit.

vpq89fkb

Een van de belangrijkste beïnvloeders van onze gezondheid is de luchtkwaliteit waarin we verblijven. Alhoewel we hier in Europa nog geen Chinese praktijken kennen, zullen luchtfilters of monitorsystemen om de kwaliteit van de lucht te monitoren de komende jaren dan ook steeds belangrijker worden. Met de Elgato Eve kun je nu al aan de slag, als je wil weten hoe het precies staat met de luchtkwaliteit in je huis.

Het systeem van een aantal kleine sensoren is te besturen via een app. De Elgato meet onder meer de temperatuur, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid, lucht- en waterverbruik en luchtdruk in je huis. Ook de Elgato Eve is trouwens iOS 8 en HomeKit ready.

elgato-eve-app-iphone-ipad