Ello is een elektrische rollator die ouderen mobieler moet maken

Volgens een onderzoek van het Robert-Bosh-Hospital hebben de meeste gebruikers van rollators moeite wanneer ze bergop of bergaf wandelen. De Duitse start-up eMovements wil deze problemen oplossen met Ello, een elektrische rollator die zeer makkelijk te bedienen is.

Het is voor ouderen zeer belangrijk om (sociaal) actief te blijven. Deze elektrische rollator kan hen daarbij helpen. Personen met een beperkte mobiliteit hoeven niet meer bang te zijn om een vriend of vriendin te gaan bezoeken aan de andere kant van de heuvel. De Ello rollator geeft hen een spreekwoordelijk duwtje in de rug op een helling en remt automatisch af bij een afdaling.

De Ello beschikt over verschillende functies om de wandelingen van mindervaliden veiliger te maken. Zo is de rollator bijvoorbeeld uitgerust met lichtjes, zodat de ze beter kunnen zien en gezien worden in de donker. Daarnaast zit er ook een SOS-knop aan de handvaten. Zo kan bijvoorbeeld een verwarde persoon die de weg kwijt is, automatisch de hulpdiensten opbellen. Dit gebeurt ook wanneer iemand de Ello probeert de stelen dankzij een anti-diefstal alarm.

De rollator is helemaal ontworpen naar de behoeften van personen met beperkte mobiliteit. Deze uitvinding zou hen weer onafhankelijker moeten maken en zo hun levenskwaliteit verhogen.

Ello

Ello