Elon Musk geeft Mars-raket van SpaceX nieuwe naam: Starship

BFR, Starship, SpaceX

SpaceX-CEO Elon Musk heeft de naam van zijn Big Falcon (Fucking) Rocket (BFR) met enige regelmaat gewijzigd. Eerst heette de raket de Mars Colonial Transporter (MCT), daarna was het de Interplanetary Transport System (ITS), en uiteindelijk dus BFR. Maar nu is de naam van de raket weer gewijzigd, namelijk naar Starship. Dat meldt GeekWire.

Musk meldde de naamswijziging via Twitter. Daarbij liet hij weten dat de raket eigenlijk twee namen heeft. “Starship is het ruimteschip/het bovenste gedeelte, en Super Heavy is de raketbooster die nodig is om de zwaartekracht van de aarde uit te komen”, aldus de topman.

Een paar dagen eerder liet Musk – ook via Twitter – weten dat het ontwerp van de raket ook is aangepast. Details over het nieuwe design zijn er echter nog niet. En nu is de naam dus ook veranderd, al is die wel passend. Musk heeft namelijk als doel om naar andere sterrenstelsels te reizen.

Mars en de maan

Musk heeft grootse dromen voor Starship. De raket moet namelijk een miljoen mensen naar Mars sturen, en over een paar jaar een Japanse miljardair naar de maan en terug vliegen. De bedoeling is dat de eerste testvluchten volgend jaar worden uitgevoerd. In 2022 gaat er een onbemande vlucht naar Mars, in 2024 de eerste bemande vlucht.

SpaceX gaf echter eerder dit soort doelstellingen, en heeft meer dan eens vertraging opgelopen. Het kan dus zijn dat dit alles later gaat gebeuren dan nu gepland is.