Walmart traint personeel met virtual reality voor black friday

Walmart

Black Friday komt er weer aan, wat in Amerika betekent dat talloze mensen naar de winkels rennen om spullen te kopen met hoge kortingen. Het is daar een gekkenhuis, dus een goede training is belangrijk. Walmart doet dat vanaf nu met virtual reality, meldt Vox.

Walmart begon vorig jaar met het aanbieden van lessen in virtual reality. Daarvoor kocht het 17.000 Oculus Go-headsets, die naar de 4.700 Amerikaanse winkels van het bedrijf verstuurd worden. In dit geval wordt er een omgeving gesimuleerd die werknemers moet helpen voorbereiden op Black Friday.

Het idee komt van football af. Een van de teams in Amerika begon te investeren in trainingslocaties, om de spelers beter als team te laten werken. In 2015 kocht het een virtualreality-programma voor quarterbacks. Walmart ontdekte de technologie, testte het bij een wedstrijd van de Razorbacks in 2016 en werd enthousiast.

Voordelen

De module van de winkel richt zich specifiek op het helpen van klanten in de winkel. Zo moeten werknemers alle 14 fouten in een rek vinden in slechts 45 seconden. Daardoor worden fouten sneller rechtgezet, en kunnen klanten vinden wat ze nodig hebben.

Ook wordt de simulatie soms stop gezet, en kunnen andere werknemers reageren op wat ze zien. Alle beelden verschijnen namelijk ook op een groot scherm in het lokaal. Volgens het bedrijf zelf wordt er hierdoor minder tijd besteed aan training – de sessies duren maximaal 5 minuten – doen mensen beter mee en worden de scores van werknemers beter.

En dat is logisch: je kunt iemand wel vertellen dat het op Black Friday ontzettend druk is, maar als je hem in VR neer kunt zetten op zo’n dag, snapt hij het waarschijnlijk een stuk beter. Ook leren werknemers over nieuwe diensten en technologieën voordat ze in de winkel verschijnen.