Elon Musk: “Ik heb echt geen hekel aan Apple”

xElon Musk hield de gemoederen gisteren flink bezig door publiekelijk te stellen dat hij Apple ziet als de Tesla graveyard: de plek waar mislukte Tesla-engineers terecht komen. Inmiddels heeft hij zijn beweringen deels afgezwakt.

Musk werd in de Duitse media gevraagd naar zijn mening over Apple’s plannen om een eigen auto te bouwen. Daarbij reageerde hij veelzeggend. “Heb je weleens naar de Apple Watch gekeken? Ook een nieuwe stylus of een grote iPad zijn simpelweg niet relevant genoeg”, aldus Musk. Hij claimde vervolgens dat het naar Apple overgestapte Tesla-personeel bij zijn bedrijf al ontslagen was.

Het duurde niet zo lang voor hij deels terugkwam op zijn uitlatingen. Het zou kunnen dat Musk in de tussentijd een kwaad telefoontje uit Cupertino heeft gekregen of probeerde de aandelenkoers (- 2,6 procent) te redden, maar uiteindelijk kwam hij op Twitter met het volgende statement: “Yo, ik heb geen hekel aan Apple. Het is een geweldig bedrijf, waar enorm talentvolle mensen werken. Ik houd van hun producten en ben blij dat ze aan een elektrische auto werken.”

Musk kon het overigens niet helemaal laten een kleine trap na te geven. “Wat betreft de Apple Watch: Jony Ive heeft een prachtig product ontworpen, maar qua functionaliteit ontbreekt er nog veel. Dat zal met de derde versie vast opgelost worden.”