Elon Musk bevestigt de komst van een testbaan voor de Hyperloop

Elon Musk heeft gisteren weer eens van zich laten horen op Twitter. Hij liet weten dat er in de nabije toekomst een testbaan in Texas komt voor het Hyperloop-project.

De hyperloop is een project om een soort trein door een kleine tube te laten zweven via magneten. Het futuristische vervoersmiddel moet een snelheid halen van maar liefst 1126 kilometer per uur.

Elon-Musk-Hyperloop-Tweet

Concept tekeningen en Pods

De testbaan wordt gebruikt om de Pods (het vervoersmiddel) te testen die door de buizen worden geschoten. De kans bestaat dat er studentenraces worden gehouden om te zien wie de snelste Pods kan bouwen.

Om het idee wat concreter en tastbaarder te maken heeft Musk een aantal concept tekeningen gepresenteerd. Daarmee laat hij zien welke futuristische ideeën hij heeft op het gebied van transport.

Hyperloop-concept

Lijn tussen Los Angeles en San Francisco

Musk wil een lijn aanleggen tussen de grote steden Los Angeles en San Francisco, waarbij het vervoersmiddel een snelheid haalt van 1126 kilometer per uur. Deze snelheden moeten volgens Musk gehaald kunnen worden via zonne-energie en elektrisch geladen magneten.

Wanneer de testbaan gebouwd wordt is nog niet bekend.