Embrace horloge geeft waarschuwing bij naderende epileptische aanval

Een stijlvol horloge dat levens kan redden. Met die tagline is het mooie horloge Embrace te vinden op Indiegogo en het is misschien wel de beste omschrijving van het product denkbaar.  Het horloge verbindt epileptische patiënten met vrienden en familie op een bijzondere manier.

Feitelijk is Embrace meer dan een horloge. Het platform bestaat uit twee horloges en twee apps. Het ene horloge analyseert de biometrische gegevens van de patiënt en stuurt in het geval van een naderende aanval een waarschuwing naar het horloge van een familielid of vriend, die middels een subtiele vibratie meekrijgen dat ze moeten inspringen.

Het bijzonder dunne horloge is het resultaat van jarenlang onderzoek door MIT professor Dr. Rosalind Picard. Zij ontdekte tijdens een eerder onderzoek in 2008 al een manier om stress te ontdekken in iemands biometrische gegevens, zonder dat de persoon in kwestie het zelf voelt aankomen.

De Embrace is sinds 18 november op Indiegogo te bestellen en wist sinds die tijd zijn eigen doelstelling al te verpletteren.