‘Intel levert chips voor nieuwe versie van Google Glass’

Net als je denkt dat Google Glass niet meer dan een proefballonetje bleek te zijn, komt het nieuws dat de slimme bril in 2015 een comeback zal maken. Over het design is nog niets duidelijk, maar voor de hardware zou chipmaker Intel de belangrijkste leverancier gaan worden.

Volgens de Wall Street Journal verschijnt de update van Google Glass in de loop van 2015 en zal de grootste verandering onder de motorkap plaatsvinden. Daar zou huidige leverancier Texas Instruments plaats moeten maken voor processoren van Intel.

Geen hele vreemde gang van zaken, als we kijken naar de tijd, energie en budgetten die Intel heeft gestoken in het claimen van een deel van de wearable markt. De piepkleine Quark-processor, de microcomputer Edison en de processor-met-mobiele-verbinding SoFIA werden in de afgelopen maanden gepresenteerd als nieuwe aanjagers van een ‘wearable revolutie’.

Overigens zou Intel de partnership met Google breder willen trekken dan alleen hardware. De chipmaker zou Google Glass ook actief gaan aanprijzen bij bedrijven en branches waarin Intel actief is, zoals vliegvelden en ziekenhuizen. Geen gekke keuze van branches, aangezien dat momenteel zowat de enige vakgebieden zijn waar de bril nog gebruikt wordt.