Epson lanceert Google Glass concurrent: Moverio BT-200 Smart Glasses

Natuurlijk verwachtten we we tijdens de CES dit jaar een flink aantal Google Glass challengers, maar toen we vorige week de geruchten vernomen dat Epson één van die uitdagers is deed dat toch heel even onze wenkbrouwen fronsen. Toch is het zo, de printerfabrikant kondigde in Las Vegas vannacht een eigen smart bril aan: De Moverio BT-200.

Met de ingebouwde augmented reality software kun je net als bij Glass een informatielaagje over de wereld heen leggen. Zo kun je met de bril 2D en 3D video’s bekijken, foto’s en video’s maken, routeinformatie opzoeken of het web browsen. Epson maakte overigens al eerder smart glasses, de BT-100, maar in tegenstelling tot zijn voorganger is dit nieuwe apparaat een stuk lichter: slechts 88 gram. Helaas is de bril zo op het eerste gezicht alleen nog niet echt een fashion item.

Screen Shot 2014-01-07 at 3.33.14 PM

Behalve een camera beschikt de Moverio BT-200 wel over een ingebouwde gyroscoop, gps-systeem, kompas en accelerometer. App ontwikkelaars kunnen zelf direct apps voor het apparaat gaan ontwikkelen al dan niet gebruik makend van deze functionaliteiten. De Moverio draait op Android en kan via Bluetooth 3.0, DLNA en Miracast met externe hardware gekoppeld worden. De batterij zou zeker 6 uur mee kunnen en via het multitouch scherm is het apparaat snel te bedienen. Het interne geheugen van 8GB is eventueel uit te bereiden tot 32 GB met een SD kaart. Dankzij de dual core 1.2Ghz-processor kun je op het device zelfs (3D) films kijken, muziek luisteren of games spelen.

Hans Dummer, Head of Visual Imaging, Epson Europe: “Draagbare elektronica voor consumenten is een belangrijk groeisegment met een geschatte wereldwijde waarde van meer dan 8 miljard dollar in 2017. We hebben de BT-200 ontwikkeld om te profiteren van deze stijgende vraag naar draagbare elektronica. De BT-200 is het enige betaalbare binoculaire see-through apparaat op de markt, dat content projecteert in het gehele gezichtsveld van de kijker. Het is geen aankondiging zonder vervolg, maar een werkelijke propositie, getuigende het feit dat we al sinds 2011 op deze markt aanwezig zijn met een bestaand en verkrijgbaar product. Naast de consumententoepassingen kan de BT-200 worden ingezet als een zeer effectief visueel hulpmiddel in een grote hoeveelheid commerciële en verticale markttoepassingen, waaronder training, logistiek, wetenschap, geneeskunde, beveiliging, onderwijs en meer.”

De Moverio BT-200 is in mei 2014 beschikbaar en zal €699 gaan kosten.

Screen Shot 2014-01-07 at 3.33.00 PM

epson-smart-glasses