Ericson en Telstra halen nieuw snelheidsrecord op 4G+

Ericsson en Telstra maakten vandaag bekend een recorddownloadsnelheid te hebben gehaald op een nieuw soort netwerk dat ze hebben ontwikkeld. Op dit netwerk is volgens Ericsson en Telstra een maximumdownloadsnelheid van bijna 1 Gbps (125 megabyte per seconde) haalbaar.

Door het combineren van verschillende frequentiebanden worden hogere snelheden haalbaar. In Nederland gebeurt dit in sommige steden al, maar is een maximum van drie frequentiebanden toegestaan. Deze technologie wordt ook wel LTE of 4G+ genoemd. Hiermee wist KPN bijvoorbeeld een snelheid van rond de 300 Mbps (37,5 MB per seconde) te halen.

Door het combineren van vijf verschillende frequentiebanden is het Telstra nu gelukt een downloadsnelheid van 843 Mbps te halen. In de praktijk zullen deze snelheden wel lager uitvallen, omdat de bandbreedte gedeeld moet worden door veel verschillende gebruikers.

Momenteel is het snelheidsverschil tussen 4G en 4G+ nog behoorlijk klein. We schreven al eerder een artikel over het verschil tussen 4G en 4G+, dat bijvoorbeeld uitlegt dat 4G+ in de toekomst niet alleen voor extra snelheid, maar ook voor extra stabiliteit zorgt.