Ook Twitter haalt rechten binnen om eSports te streamen

Naast traditionele sport gaat Twitter vanaf dit jaar ook eSports uitzenden. ESL en DreamHack, twee organisatoren van eSports-evenementen, hebben een deal gesloten om game-wedstrijden via het sociale medium te streamen. Daarmee mengt Twitter zich in de strijd om eSports-rechten met Facebook, YouTube, Twitch en traditionele media.

De eerste uitzending is morgen al te bekijken. De competitie Intel Extreme Masters World Championship, die momenteel plaatsvindt in Polen, zal zaterdag gratis op Twitter te zien zijn. Dit weekend vindt de finale van de toernooien van de games ‘Counter-Strike: Global Offensive’ en ‘Starcraft’ plaats, schrijft Dot Esports. De wedstrijden zijn naast Twitter ook te bekijken via streamingsplatform Twitch.

Twitter zegt in totaal al vijftien andere evenementen op de planning van 2017 te hebben staan. Naast het streamen van evenementen gaat het bedrijf ook een ander eSport-programma uitzenden. Het gaat om een wekelijkse show van ongeveer 30 minuten. Daarin worden hoogtepunten uit wedstrijden uitgelicht en wordt er een kijkje achter de schermen gegeven.

Facebook

In januari sloot Facebook al een exclusieve deal om eSports-programma via Facebook Live uit te zenden. Het gaat om Heroes of the Dorm, een competitie rondom de game Heroes of the Storm.

Het evenement was één van de eerste eSports-competities die op televisie in de Verenigde Staten te zien was. Het televisienetwerk ESPN zond het toernooi de afgelopen twee jaren uit.