Japanse berichtenapp Line werkt aan eigen slimme spraakassistent: Clova

De Japanse berichtenapp Line werkt aan een eigen slimme spraakassistent: Clova. Dat zegt Takeshi Idezawa, de CEO van het bedrijf, tegen The Financial Times. Voor de ontwikkeling van de Aziatische assistent werkt Line samen met het Japanse bedrijf Sony en het Zuid-Koreaanse bedrijf LG.

Idezawa zegt in te willen zetten op een slimme assistent omdat hij verwacht dat consumenten in de toekomst minder met smartphones gaan communiceren. Daarvoor in de plaats komen apparaten die zijn voorzien van een slimme stemassistent. Op de Westerse markt zijn vooral Alexa (Amazon), Google Assistant (Google), Siri (Apple) en Cortana (Microsoft) bekend. Samsung komt naar verwachting binnenkort met zijn eigen variant: Bixby.

Azië

The Financial Times schrijft dat Clove deze zomer op de markt komt. De slimme assistent zal in eerste instantie terug te vinden zijn in een smartphone-app en een speaker in Japan en Zuid-Korea. Daarna volgen Thailand en Indonesië, twee landen waar Line ook erg populair is.

Idezawa zegt tegen The Financial Times dat het bedrijf zich op de Aziatische markt blijft focussen om de concurrentie van Google en Amazon te ontlopen. Line heeft meer dan 215 miljoen actieve gebruikers, vooral uit bovengenoemde vier landen. In Azië heeft Line volgens de CEO van het bedrijf de potentie om zich te onderscheiden, ook op het gebied van taal.