Europese afstandsbedieningen krijgen speciale knop voor Netflix

In navolging van de Verenigde Staten zullen ook de Europese afstandsbedieningen worden uitgerust met een speciale knop voor Netflix. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat er op bijna alle nieuwe Europese afstandsbedieningen van televisies, settopboxen en blu-rayspelers een speciale knop komt voor de streamingdienst.

Netflix laat weten een samenwerkingsverband te hebben gesloten met onder andere Philips, Sony, Panasonic, Toshiba en Vestel. Deze bedrijven zullen vanaf nu afstandsbedieningen leveren met een speciale knop voor Netflix.

Via de ‘Netflix-knop’ zijn gebruikers in staat om via één druk op de knop ’s werelds grootste TV-streamingdienst te starten. Hiermee wordt het voor televisiekijkers makkelijker om te switchen tussen het ’traditionele’ televisiekijken en Netflix.

NetflixButton

Bill Holmes, Head of Business Development, zegt het volgende over de toevoeging van de knop:

De nieuwe knop voor Netflix op de Europese afstandsbedieningen zorgt voor meer gebruiksvriendelijkheid. Kijkers hoeven niet langer meer te navigeren door een menu, maar starten de dienst via één druk op de knop. Hiermee wordt het net zo eenvoudig als het switchen tussen diverse televisiezenders.

Het klinkt allemaal als een fantastisch idee, maar het lijkt om een 1 april-grap te gaan.