Facebook opent deuren van nieuw spectaculair hoofdkantoor

Facebook heeft maandag het nieuwe, spectaculaire hoofdkantoor geopend. Het nieuwe hoofdkantoor, gevestigd in Menlo Park in Silicon Valley, is ontworpen door top-architect Frank Gehry.

Terwijl Google en Apple druk bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw hoofdkantoor, heeft Facebook zijn nieuwe onderkomen eerder deze week in gebruik genomen. Het nieuwe hoofdkantoor telt maar liefst 40.000 vierkante meter en beschikt over één grote open werkvloer op de begane grond. De grootste open ‘kantoortuin’ van de wereld biedt ruimte voor duizenden werknemers, maar is eveneens voorzien van kleine ruimtes waar de werknemers zichzelf terug kunnen trekken.

Het meest unieke aan het gebouw is te vinden op het dak. Gehry heeft het dak uitgerust met een compleet park waar werknemers zich kunnen ontspannen, vergaderen en werken. Het park is 3,6 hectare groot, bevat ruim 400 bomen en heeft een wandelroute van ruim 800 meter.

Ondanks de immense werkvloer en het spectaculaire park op het dak lijkt CEO Mark Zuckerberg het een bescheiden onderkomen te vinden:

Vanaf het begin wilde ik een bescheiden, kosteneffectieve ruimte. Het hoeft van mij niet op een overdreven manier ontworpen te worden, maar ik wilde graag inspelen op de steeds veranderde aard van ons bedrijf. Daarbij vind ik een open, transparante werkcultuur belangrijk  en Gehry heeft de opdracht uitstekend uitgevoerd.

Om de opening van het nieuwe hoofdkantoor extra glans te geven, nodigde het bedrijf geen persjournalisten uit maar gebruikers van Instagram. De eerste bezoekers maakten gretig van de gelegenheid gebruik en plaatsten talloze kiekjes van het gebouw op Instagram. Onder de hashtag ‘MBK20‘, de bijnaam van het gebouw, zijn alle foto’s te vinden.

Might be one of my favorite pieces of art at fb. #fbart #mpk20 #colors #paint

Een foto die is geplaatst door timoddo (@timoddo_) op

Exploring the new digs #Facebook #frankgehry #mpk20

Een foto die is geplaatst door Maggie O’Donnell (@maggieo915) op

Pro tip: don’t lean over these stairwells if you have a fear of heights or zig-zags #MPK20

Een foto die is geplaatst door Eliza Kern (@elizakern) op

I can’t stop loving all this new artwork #mpk20 #facebook

Een foto die is geplaatst door Alissa (@alissa_isms) op