Evernote Business breidt uit naar 26 landen in Europa waaronder Nederland

Populaire “geheugensteun” Evernote is een favoriet op onze redactie, dat mag intussen duidelijk zijn. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar de speciale, zakelijke versie die het Amerikaanse bedrijf vorig jaar in augustus aankondigde. In december werd bekend dat Evernote Business beschikbaar zou komen voor een beperkt aantal landen in Europa, maar na een korte testperiode wordt het Europese aanbod uitgebreid naar liefst 26 landen, waaronder Nederland!

Op vorige berichtgeving kregen we hier nog wel eens een kritische noot. Tussen al het (big) data geweld en nieuwe innovaties leek voor sommige lezers De Groene Olifant nogal een stretch. Wie zich in Evernote verdiept weet echter wel beter: het Evernote platform  is een bonte verzameling van 50 miljoen mini-big-data-sets.

Sinds de introductie van Evernote Business in Amerika, Canada, Japan, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk in december 2012, kozen al meer dan 2.000 bedrijven voor deze zakelijke variant van de populaire tool. Verwacht wordt dat de beschikbaarheid van Evernote Business in de eerste helft van 2013 zal worden uitgebreid naar nog 50 landen. Verschillende markten in EMEA, Latijns-Amerika en Azië-Pacific worden in de komende maanden toegevoegd.

Evernote Business is ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van MKB-bedrijven en projectgroepen in grotere organisaties. De dienst voegt functionaliteit toe aan het Evernote-product waarmee informatie kan worden ontdekt en eenvoudige implementatie mogelijk is voor een hele groep gebruikers.

Zo kunnen werknemers zakelijke documenten, projecten en onderzoek toevoegen aan ‘Business’ notitieboeken. Deze kunnen worden gedeeld met collega’s of worden gepubliceerd in de Business bibliotheek van het bedrijf. Business notitieboeken en persoonlijke notitieboeken zijn visueel van elkaar te onderscheiden.

Gebruikers van Evernote Business kunnen maandelijks tot 2 GB aan nieuwe content toevoegen aan hun persoonlijke notitieboeken, het dubbele van hetgeen is toegestaan via Evernote Premium. Het bedrijf krijgt 2GB per maand, per gebruiker extra voor iedere gebruiker die content deelt in de Business notitieboeken.

Vanaf 12 februari zal Evernote Business ook beschikbaar zijn in Australië en Nieuw Zeeland.

Bonus: lees hier een recent interview op Lifehacker met Evernote’s charismatische CEO Phil Libin over zijn dagelijkse work-flow.