Twitter Radar is Buienradar volgens Twitterend Nederland

“Weertje hè?”. We lijken in ons kleine kikkerlandje soms niet uitgepraat te raken over het weer. En bewust of onbewust hebben we constant de neiging om de huidige weersomstandigheden met elkaar te delen. En waar kan dat beter dan op Twitter? Een concept van eigen bodem gebruikt precies die neiging op dat netwerk om een real-time weergave van het weer te produceren. Een soort Buienradar op tweets, zeg maar.

Wie gisterenochtend zocht op “sneeuw” liep tegen duizenden resultaten aan op Twitter. Gecombineerd met de GPS-locatie van de berichten best een waardevolle bron van informatie. De mensen van Pool Worldwide bedachten daarom Twitter Radar: tweets over regen, zon, sneeuw en (natuurlijk) regenbogen worden verzameld en geplaatst op een kaart van Nederland. Hierdoor kan je altijd zien wat voor weer het is bij jou in de buurt.

Het is niet zo heel gek gedacht van de mensen achter Twitter Radar: in 2011 ging Twitter namelijk al een slimme samenwerking aan met het commerciele Weather Channel, waarbij laatsgenoemde een stroom aan gefilterde tweets binnenkreeg om te gebruiken in hun weerberichten. Overigens is het nooit heel sexy geworden, dat Weather Channel Social.

De website van Twitter Radar is ook nog niet helemaal af: zoekresultaten worden nog getweaked en nieuwe weersomstandigheden toegevoegd. Dus het kan voorlopig nog best zo zijn dat je op basis van Twitter Radar met een nat pak thuiskomt of bevroren vingers krijgt.

Wil je zelf ook bijdragen aan Twitterradar? Tweet dan regen, zon, sneeuw of regenboog wanneer je iets ziet en zet daarbij je locatiebepaling aan. En maar hopen dat ze bij Twitter nog even doorslapen (en niet zo scherp zijn op die bescherming van hun merknaam).

twitterradar

(foto van Victor Lacken)