Evernote komt binnenkort met app voor de Apple Watch

Gisteren tijdens de keynote van Apple maakte Tim Cook bekend dat de Apple Watch vanaf 24 april in de winkels ligt. De ontwikkeling van de Apple Watch betekent niet alleen een hoop werk voor Apple, maar ook andere bedrijven zullen aan de bak moeten om een geoptimaliseerde app te ontwikkelen.

Evernote, de populaire notitie-app, kondigde als één van de eersten een app aan die speciaal ontwikkeld is voor de Apple Watch. Het mag geen verrassing zijn dat uitgerekend Evernote er snel bij is, aangezien de dienst op elk platform werkt. Volgens het bedrijf versterken de diverse apps elkaar en zullen zij elkaar niet vervangen.

We’ve long believed that wearable technology isn’t about miniaturizing apps to a new platform, it’s about rethinking apps to be quick and glanceable. An app on a watch doesn’t replace an app on the phone, it complements it. That’s how Apple Watch is designed, and it’s exactly what Evernote for Apple Watch is all about.

De nieuwe app voor de Apple Watch zal dan ook uitstekend samen kunnen werken met de iPhone, waardoor je alle informatie en gegevens zowel via je Watch als via je iPhone kunt raadplegen. Via de Watch kun je eenvoudig reminders instellen en ontvangen, waarna je de eerste regels via het horloge kunt lezen. Is het dringend, dan kun je direct verder lezen via je iPhone.

Evernote laat weten dat de app binnenkort beschikbaar zal zijn, maar een exacte datum noemen ze niet. Het ligt in de lijn der verwachting dat de app beschikbaar komt voor 24 april, de dag waarop de Apple Watch verkocht zal worden.