Investeerders van Apple vragen Tim Cook om Tesla te kopen

Nu Apple bekend heeft gemaakt dat de Apple Watch op 24 april in de winkels ligt, mag Tim Cook zich gaan opmaken voor een volgende uitdaging. Enkele investeerders hebben de CEO van Apple gevraagd om automaker Tesla over te nemen, zo meldt The Verge.

Tijdens de jaarlijkse vergadering voor investeerders lieten enkele geldschieters weten zeer gecharmeerd te zijn van Tesla, waarna zij Tim Cook hebben gevraagd naar een eventuele overname. Cook probeerde de vraag echter op alle mogelijke manieren te ontwijken, maar liet wel weten dat hij Tesla graag toe wil voegen aan de lijst van CarPlay-gebruikers. Tijdens de keynote van Apple werd al bekend dat inmiddels alle grote autofabrikanten CarPlay ondersteunen.

Dat de twee bedrijven symphatie voor elkaar hebben, is niet geheel verrassend. Al jaren worden de bedrijven met elkaar vergeleken, aangezien beiden naam hebben gemaakt binnen hun industrie.

carplay-2040-5

Daarnaast hebben de bedrijven allebei een enorme innovatiedrang, wat leidt tot bijzondere producten. Zo bestormde Apple onder andere de markt voor MP3-spelers, smartphones en tablets, terwijl Tesla voorop loopt op het gebied van elektrische auto’s. Zo is Tesla onder andere van plan om het dashboard uit te rusten met een tablet, iets wat Apple graag zou willen doen via CarPlay.

Ook worden de bedrijven regelmatig met elkaar in verband gebracht wegens het wegkapen van personeel. Zo zouden beide bedrijven azen op het personeel van de ander, iets wat na een eventuele overname niet meer nodig is. Onlangs werd nog bekend dat Tesla 150 medewerkers van Apple wist binnen te halen.

Met de uitspraken van de investeerders komt ook gelijk de geruchtenmolen opgang omtrent een eigen auto van Apple. Volgens diverse bronnen onderzoekt Apple momenteel de mogelijkheden om een eigen zelfrijdende auto te ontwikkelen. Echter wil Apple daar vooralsnog niets over kwijt.