Raket van SpaceX explodeert op lanceerbasis

Bij de lanceerbasis van SpaceX in Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida heeft zich vanmiddag een explosie voorgedaan. Een Falcon 9-raket is op de lanceerbasis is ontploft en vervolgens uitgebrand. Dat gebeurde tijdens een test van de motoren van de raket, bevestigt SpaceX.

De Falcon 9 is het type raket dat SpaceX het afgelopen jaar regelmatig heeft gelanceerd om het vervolgens weer te laten landen. Dit weekend zou de raket worden gebruikt om een satelliet te lanceren voor het Israëlische bedrijf Spacecom, meldt The Verge. Dat gaat logischerwijs niet meer door…

De explosie was zo heftig dat hij op kilometers afstand te voelen was. Er zijn wonder boven wonder geen slachtoffers gevallen en er was na de explosies ook geen gevaar voor de omgeving, zeiden lokale autoriteiten.

Het is één keer eerder gebeurd dat een (onbemande) raket van SpaceX explodeerde. Dat gebeurde in juli 2015. De raket in kwestie was op weg naar het ISS toen hij ontplofte. Dit ongeluk heeft het bedrijf van Elon Musk honderden miljoenen dollars gekost.