Bosch en Drop gaan de smart kitchen werkelijkheid maken

Bosch

Bosch heeft tijdens IFA 2016 een nieuwe samenwerking aangekondigd. Samen met Drop, bekend van de slimme keukenweegschalen, gaat het bedrijf intelligentie toevoegen aan keukenapparatuur. En het begin is er al: heb je een Series 8-oven met ondersteuning voor Home Connect, dan kun je de Drop-app gebruiken om het apparaat te gebruiken en de temperatuur te monitoren.

Maar daar blijft het niet bij: de intergratie moet nog veel verder gaan. Zo kun je in de toekomst je oven voorverwarmen tot de temperatuur die je nodig hebt voor een recept en hem uitzetten als het eten klaar is. Maar ook andere apparaten krijgen een upgrade. Zo kan je koelkast controleren welke recepten je kunt maken op basis van wat er in zit. En je blender kan aangeven hoeveel je van een bepaald ingrediënt nodig hebt voor je recept. De belofte van een slimme keuken zou dankzij deze samenwerking werkelijkheid kunnen worden.

Wanneer deze features beschikbaar worden is echter niet bekend. We weten zelfs niet zeker of ze allemaal wel werkelijkheid worden. Maar ik houd goede hoop, want een slimme keuken maakt koken net weer iets eenvoudiger en leuker.