Facebook begint speciale afdeling die aan blockchain werkt

Facebook

Facebook is een speciale afdeling begonnen die aan blockchaintechnologie werkt. Dat heeft David Marcus bekendgemaakt op het sociale netwerk. Marcus gaat de nieuwe afdeling leiden. Eerder was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Messenger.

Waar het sociale medium de technologie precies voor in wil gaan zetten, is nog onbekend. Volgens Marcus zelf gaat zijn team kijken hoe blockchain “op heel Facebook kan worden ingezet”.

Met blockchain zijn onder meer cryptovaluta als Bitcoin gemaakt. Daarbij worden betalingen geregistreerd in een decentraal netwerk verspreid over diverse computers. Omdat een betaling door een groot deel van een netwerk moet worden goedgekeurd, is fraude vrijwel onmogelijk.

Verschuivingen in management

Volgens Recode wordt er ondertussen ook flink geschoven in grote delen van het management. Zo gaat Chris Cox zich buigen over Instagram, Messenger en WhatsApp. Hij stond tot nu toe aan het hoofd van productontwikkeling.

Mike Schroepfer, de technologiedirecteur, en Javier Olivan, de groeibaas, gaan beiden vernieuwde afdelingen leiden. Die takken richten zich op nieuwe platformen en infrastructuur en advertenties. CEO Mark Zuckerberg en algemeen directeur Sheryl Sandberg blijven op hun huidige posities.