Omzet T-Mobile gedaald wegens afschaffing dataroaming

T-Mobile heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar flink zien dalen. De totale omzet kwam uit op 309 miljoen euro, 9,4 procent minder dan een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers, meldt NU.nl.

Vooral bij de mobiele tak was een daling zichtbaar. T-Mobile haalde het afgelopen kwartaal een omzet van 286 miljoen euro uit die tak, tegenover 320 miljoen euro een jaar eerder. Dat is een daling van 10,6 procent. De daling komt onder meer vanwege het afschaffen van dataroaming in andere EU-landen. Vorig jaar verwachtte het bedrijf al dat de omzet daardoor lager zou uitvallen.

Worden de kosten vanwege regulering en boekhouding buiten beschouwing gelaten, dan komt de omzetdaling slechts op 2 procent uit. Het bedrijf verwacht dat deze kosten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar geen significante invloed meer hebben op de omzetcijfers.

Ook de winst daalde in het afgelopen kwartaal, namelijk naar 108 miljoen euro. Dat is 1,8 procent minder dan een jaar eerder. Volgens het bedrijf is dit met name te wijten aan concurrentie en lagere omzet uit mobiele telefoons.

Nieuwe klanten

Het aantal nieuwe klanten steeg in het afgelopen kwartaal wel. Zo kreeg T-Mobile Thuis er 7.000 nieuwe klanten bij, waarmee het totaal nu uitkomt op 198.000. Het aantal klanten met een mobiel abonnement steeg met 83.000 naar 3,3 miljoen. Inclusief prepaid-gebruikers komt het aantal mobiele klanten uit op 3,9 miljoen.

Hoeveel nieuwe klanten er bijkwamen voor het Unlimited-abonnement met onbeperkt bellen en internetten wil het bedrijf niet zeggen.

Het totaal aantal klanten met een mobiel abonnement steeg naar ruim 3,3 miljoen. De afgelopen drie maanden mocht de provider 83.000 nieuwe abonnees bijschrijven. Het totaal aantal klanten, inclusief prepaid-gebruikers, komt uit op 3,9 miljoen.