Facebook gaat likes van overleden personen verwijderen

Facebook gaat alle likes van overleden en inactieve Facebook-gebruikers verwijderen, zo meldt het bedrijf. Tot nog toe blijven likes ‘geldig’ nadat een account op non-actief is gezet. Hiermee wil Facebook het aantal likes meer betekenis geven.

Op dit moment geeft het aantal likes van een bedrijfspagina geen realistisch beeld, zo stelt Facebook. Likes van overleden en inactieve gebruikers worden nog steeds meegeteld, waardoor het aantal likes niet betrouwbaar meer is. Het bedrijf is nu van plan om de likes van deze personen te verwijderen, zodat bedrijven een realistisch beeld krijgen van het aantal likes op dat moment.

Facebook geeft aan dat bedrijven zich moeten voorbereiden op een daling van het aantal likes van de bedrijfspagina, aangezien het om behoorlijk wat ‘valse’ likes zou gaan. Volgens Facebook is het echter niet erg voor bedrijven, aangezien deze personen toch al niet meer actief zijn op het platform.

Hiermee geeft Facebook een vervolg aan de eerder aangekondigde functie waarbij gebruikers een erfgenaam kunnen toewijzen aan hun account. Het actief blijven van accounts na het overlijden van iemand blijft een heikel punt. Door nu ook alle likes van een overledene te verwijderen wordt het online spoor van een overleden persoon langzaam maar zeker weggevaagd.