Fitbit geeft gebruikers nog meer trainingsinformatie met overname FitStar

Fitbit, de maker van diverse activity trackers, heeft FitStar overgenomen. Er werd al gespeculeerd over een eventuele overname, maar inmiddels hebben de bedrijven het dan eindelijk bevestigd.

FitStar, een app waarbij gebruikers persoonlijke trainingsprogramma’s voorgeschoteld krijgen, is een aanvulling op Fitbit’s eigen diensten. Met de overname gaat Fitbit zijn diensten uitbreiden op het gebied van persoonlijk advies. Hiermee hoopt Fitbit niet langer afhankelijk te zijn van derde partijen, zoals MyFitnessPal en Endomondo die beiden zijn overgenomen door Under Armour.

Via een blogpost laten de bedrijven weten dat gebruikers door de overname nog meer uit hun work-outs kunnen halen. Zo zullen de bedrijven persoonlijke trainingsprogramma’s gaan maken op basis van de gegenereerde data van Fitbit’s trackers. Daarnaast krijgen gebruikers persoonlijk advies om hun inspanningen te optimaliseren.

Met de overname hoopt Fitbit concurrenten als JawBone en Garmin voor te blijven. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is niet bekend.