Facebook laat gebruikers betalingen verrichten via Messenger-app

Facebook heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de Facebook Messenger-app. Gebruikers kunnen voortaan snel en eenvoudig geld overmaken naar vrienden, zo meldt het bedrijf in een blogpost.

Via de app kunnen gebruikers een chatvenster openen, waarna zij snel een bedrag over kunnen maken naar de desbetreffende vriend op Facebook. In de app vinden gebruikers voortaan een ‘$’ icoon waarmee zij het betaalscherm kunnen openen. Vervolgens dienen gebruikers een bedrag in te voeren en kunnen zij de betaalopdracht verzenden. Gebruikers kunnen echter alleen betalingen verrichten via de inloggegevens van een creditcard van Visa of Mastercard.

Gezien het feit dat Facebook al jaren miljoenen betalingen verwerkt voor advertenties en games, heeft het bedrijf besloten om de nieuwe betaalfunctie zelf te ontwerpen. Het bedrijf geeft aan dat alle transacties versleuteld worden, waardoor hackers geen toegang krijgen tot de betaalgegevens. Daarnaast worden de betalingen verwerkt in een beveiligde omgeving, die losstaat van Facebook’s andere diensten. Daarnaast heeft Facebook een speciaal team in het leven geroepen dat alle transacties in de gaten zal houden.

De nieuwe functie wordt de komende maanden uitgerold in de Verenigde Staten en zal beschikbaar komen voor iOS, Android en desktopcomputers. Het is nog onbekend of Facebook de functie wereldwijd wilt gaan uitrollen.