Facebook laat je binnenkort ook daten met speciaal datingprofiel

Facebook-dating

Facebook gaat je binnenkort ook laten daten met andere gebruikers, via een speciale datingfunctie. Daarbij wordt je gekoppeld aan andere gebruikers aan de hand van gedeelde interesses en wederzijdse vrienden. Dat heeft directeur Mark Zuckerberg bekendgemaakt tijdens het ontwikkelaarsevenement F8.

Hoewel het datinggedeelte onderdeel wordt van de app, staat het verder los van de normale profielen. Wil je dus met anderen gaan daten, dan moet je eerst een apart datingprofiel aanmaken. Vervolgens heb je de optie om andere profielen te ontdekken via je groepen en evenementen.

Wat je binnenin de datingfunctie uitvoert is verder niet zichtbaar voor je vrienden. Die kunnen dus niet zien of er een potentiële relatie opbloeit, of dat je wordt afgewezen.

Later dit jaar begint Facebook met het testen van de functie. Wanneer dat precies is, is nog onbekend.

Concurrentie voor Tinder

Het is opvallend dat de functie nu pas komt. Je kunt immers al sinds de oprichting van het sociale medium aangeven of je in een relatie zit of dat je single bent. Dating werd echter nooit gefaciliteerd. Maar nu dat wel gaat gebeuren, krijgt Tinder er waarschijnlijk snel een gigantische concurrent bij.