Facebook laat je de informatie die derde partijen verzamelden verwijderen

Facebook

Als je over het internet surft, ontvangt Facebook regelmatig ook data van andere websites. Ben je dus online aan het shoppen geweest, dan is er een grote kans dat het sociale medium dat weet en zijn advertenties daar op afstemt. Maar binnenkort krijg je meer controle over wat het platform wel en niet weet. Via een functie genaamd Clear History kun je zien welke informatie er verzameld is en kun je alle data verwijderen.

Clear History, aangekondigd tijdens de F8-ontwikkelaarsconferentie, gaat je precies tonen welke websites en apps informatie sturen naar Facebook als je deze gebruikt. Alle informatie die verzameld is, kun je vervolgens verwijderen. Ook kun je de mogelijkheid om de informatie in associatie met je account op te slaan uitzetten.

De informatie wordt met Facebook gedeeld via functies als de Like-knop op websites, Analytics van het sociale medium en natuurlijk de inmiddels welbekende Pixel. Al die informatie wordt gebruikt om je gerichtere advertenties te tonen. Verwijder je de informatie dus, dan zul je meer willekeurige advertenties zien.

Nog in ontwikkeling

Clear History moet nog ontwikkeld worden, en is dus nog niet beschikbaar. Wanneer de functie beschikbaar wordt, is nog onbekend. Facebook zelf spreekt over “een paar maanden”.