Facebook laat je fouten in de app melden door je telefoon te schudden

Facebook

Stel je voor: je komt een fout tegen in de mobiele app van Facebook. Je wil het melden, maar moet dan eerst op onderzoek uit om te ontdekken hoe dat precies kan. In de toekomst moet dat een stuk eenvoudiger worden. Het sociale medium wil het namelijk mogelijk maken om fouten te melden door je telefoon te schudden, meldt Engadget.

De werking van deze nieuwe functie is vrij eenvoudig. Je vindt een bug, schudt je telefoon en vult vervolgens een melding in in het pop-up-menu dat verschenen is op je scherm.

iOS

De functie is overigens niet helemaal nieuw. Eerder kon je deze functie op iOS al aanzetten. Binnenkort moet het echter de standaard functie worden op zowel iOS als Android. Natuurlijk kun je fouten ook nog steeds blijven melden via het Help & Support-menu van de app, maar het bedrijf zegt te hopen dat de nieuwe methode eenvoudiger is.

Overigens hoopt het bedrijf niet alleen dat je fouten als het niet laden van de News Feed of een video meldt, maar dat je ook een melding maakt als je niet uit kunt vogelen hoe je een actie moet voltooien. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van een Story.

De functie wordt nu naar een klein percentage van de wereldwijde gebruikers uitgerold. In de komende twee weken moet de functie voor iedereen beschikbaar worden.

Foto: Shutterstock.com