Facebook lanceert 360-graden-app voor de Samsung Gear VR

Facebook 360

Facebook zet met haar 360-gradenvideo’s, televisie-apps en livestreams al een tijd vol in op video. En daar gaan ze vrolijk mee door, blijkt uit de aankondiging van gisteren. De 360-gradenvideo’s en -foto’s van het sociale medium komen nu namelijk ook naar de Samsung Gear VR.

360-gradencontent is volgens Facebook meer dan populair op het platform. Er zouden ruim 25 miljoen foto’s en meer dan een miljoen video’s geplaatst zijn waarbij je om je heen kunt kijken op de plek waar ze gemaakt zijn. Dat is een flink aantal, die je nu dus op een geheel nieuwe manier kunt bekijken.

Ontdekken, reageren en opslaan

Met de nieuwe app kun je niet alleen 360-gradenfoto’s en -video’s op een toffe manier bekijken, maar ook nieuwe content van je vrienden en de pagina’s die je volgt ontdekken. Daarnaast is het mogelijk om al het beeldmateriaal op te slaan uit je tijdlijn en deze later met de VR-bril te bekijken.

Facebook 360

Verder kun je al je herinneringen die je in 360 graden maakte opnieuw beleven binnen de feed Timeline. Hoewel Facebook niet precies uitlegt hoe dit werkt, gok ik dat je al die beelden achter elkaar kunt bekijken in chronologische volgorde. De app laat je overigens ook reageren op video’s en foto’s en deze delen op Facebook. Later moeten er nog meer sociale features bijkomen.

De dienst is te downloaden via de Oculus-app op je Samsung-smartphone die samenwerkt met je Gear VR. Binnen de app kun je zoeken naar Facebook 360. Een andere optie is de app opzoeken via de website van Oculus.