Zien: Renault Trezor is een retro futuristische conceptauto die je wilt hebben

Autofabrikanten zijn de laatste tijd nogal fan van futuristische conceptauto’s en daar word ik net zo gelukkig van als zij. De Renault Trezor is dan ook geen uitzondering, zeker vanwege zijn retro looks.

De Trezor doet een beetje denken aan de Batmobile uit de films van Tim Burton (Batman uit 1989 en Batman Returns uit 1992) en een touringauto uit 1940. Retro is hier dus echt het juiste woord. Die look en feel krijgt hij onder meer doordat het voertuig laag boven de grond hangt en omdat je letterlijk de gehele auto moet openen om in te stappen.

Renault Trezor

Volledig elektrisch

Natuurlijk heeft deze auto veel meer dan alleen maar een erg tof uiterlijk. Zo is het voertuig volledig elektrisch. Voorop zit een accu, precies onder hexagonale flappen voor de ventilatie. Achterin zit nog een accu.

Het exterieur is volledig gemaakt van aluminium, koolstof, leer en hout. Tof, al is het behoorlijk duur om dit op grote schaal te verwezenlijken. Daarmee is er direct een voordeel aan het feit dat het een conceptauto is: hij komt waarschijnlijk toch niet op de markt, dus we kunnen lekker blijven dromen.

In het interieur vinden we twee stoelen en een plek voor je bagage voor je stoel. Het dashboard is helemaal om je stuur heen gebouwd, en heeft een retro uitstraling. Ouderwets is het echter niet: je kunt er zelfs mee WhatsAppen (al vraag ik me af of dat wel zo veilig is tijdens het rijden).

Ander belangrijk detail is de snelheid. Deze auto behaald in minder dan vier seconden de 100 kilometer per uur. De maximum snelheid ligt tussen de 160 en 200 kilometer per uur.

Zoals gezegd verschijnt de auto naar alle waarschijnlijkheid niet op de markt, of in ieder geval niet in massaproductie. Maar het is een tof voertuig om te zien en om bij weg te dromen. Bovendien kunnen een aantal van de ideeën wel een weg vinden naar de toekomstige modellen van Renault. Wie weet zien we met een aantal jaar wel een auto die op net zo’n manier open gaat als deze!

Renault Trezor

Renault Trezor