‘Facebook lanceert in juni zijn eigen cryptovaluta’

Facebook

Er wordt al enige tijd over gesproken: Facebook zou zijn eigen cryptovaluta op de markt willen brengen. Nu komt die digitale munt mogelijk snel dichterbij. Bronnen van The Information stellen namelijk dat het geld later in juni gelanceerd moet worden, schrijft Engadget.

Volgens de bronnen gaat het sociale medium flink inzetten op het geld. Verkopers die de cryptovaluta adopteren krijgen een bonus, en er komen kiosken in de echte wereld om normaal geld in te wisselen voor de digitale variant. Werknemers in het project krijgen zelfs de optie om in de valuta uitbetaald te worden.

Maar willen we het wel?

De grote vraag is natuurlijk of we dat digitale geld wel willen. En ja, Facebook is op de hoogte van de mogelijkheid dat dat niet zo is. Het sociale medium stond de afgelopen jaren vooral negatief in het nieuws dankzij meerdere schandalen, waardoor mensen het bedrijf mogelijk niet vertrouwen met hun financiën.

De Blockchain moet veel meer gecentraliseerd worden dan Facebook, met honderd of minder nodes in het betaalnetwerk. Facebook zou echter wel de hulp inroepen van andere bedrijven om te helpen bij het draaien van het systeem. Deze bedrijven krijgen licentierekeningen – 10 miljoen dollar per partner – wat weer teruggestopt wordt in de valuta om het stabiel te houden.

Het social medium heeft overigens geweigerd om te reageren op het gerucht.

Foto: Shutterstock.com