Facebook lanceert video-app Riff om samen video’s te maken

Facebook heeft een nieuwe video-app gelanceerd; Riff. Gebruikers kunnen via de app video’s maken en op Facebook plaatsen, waarna vrienden de video kunnen aanvullen met eigen clips.

De nieuwe video-app Riff laat gebruikers korte video’s maken van twintig seconden, die zij vervolgens een eigen thema mee kunnen geven. Vervolgens wordt de video gedeeld met vrienden, waarna zij alleen kunnen reageren via eigen geschoten clips. Alle video’s worden achter elkaar gezet, waardoor er een videoreeks ontstaat. De videoreeks wordt vervolgens in de tijdlijn geplaatst van alle gerelateerde vrienden, waardoor de videoreeks zal blijven groeien.

FB-Riff1

Facebook’s product manager Josh Miller laat in een blogpost weten:

Wij denken dat als je samen video’s kunt maken, het creatieve proces voor meer plezier zal zorgen. Daarnaast verwachten wij dat de video’s ‘cooler’ zullen worden.

Gebruikers kunnen de video echter niet bewerken voordat zij de clip op Facebook willen plaatsen. Op het moment dat zij de opnameknop indrukken, begint er een aftelklok te lopen die aangeeft wanneer het opnemen begint. Daarna kunnen gebruikers de video goedkeuren en op het platform plaatsen of ervoor kiezen om de video opnieuw op te nemen. Het is ook niet mogelijk om vooraf geschoten video’s in te laden.

riff

De nieuwe app is tot stand gekomen als een ‘side-project’ van het creatieve lab van Facebook. Het lab was eerder al verantwoordelijk voor apps als Paper en Slingshot. Met Riff hoopt het bedrijf een nieuwe dimensie te geven aan video, doordat gebruikers niet kunnen reageren via tekstberichten. Riff is beschikbaar voor Android en iOS.