Facebook Live laat je nu ook samen met vrienden livestreamen

Soms denk je wel eens dat sociale media vooraf overleggen wat de huidige trends zijn, voordat ze een update uitbrengen. Snapchat liet gisteren weten dat je voortaan ook samen Stories kunt maken en nu laat Facebook Live je ook samen livestreamen. ‘Samen’ is duidelijk een belangrijk iets dat tot nu toe nog miste.

Volgens The Verge kun je op Facebook nu een vriend uitnodigen om samen te gaan livestreamen. Daarvoor hoef je overigens niet op dezelfde locatie zijn. Ook kun je je camera zowel horizontaal als verticaal houden. De beelden zie je vervolgens tegelijkertijd. Aan de ene kant sta jij, aan de andere kant een vriend. Ieder krijgt de helft van het scherm.

De feature was eerder al beschikbaar voor publieke figuren, maar wordt nu voor iedereen – ook als je alleen een profiel hebt – beschikbaar. Voorlopig is de feature echter alleen beschikbaar op de iOS-app. Wanneer er ondersteuning voor Android komt, is nog niet duidelijk.

Privégesprek

Facebook voegde verder de mogelijkheid toe om een privégesprek te starten met een van je kijkers. Tijdens het livestreamen kun je dan dus ook chatten met je kijkers.